Korets historie

Politiets Damekor, København blev stiftet i 1984.

Da der i Dansk Politi blev åbnet for ansættelse af kvindelige politibetjente, syntes det naturligt, at også kvinderne ville være med til at synge i politikor. Da der dengang ikke var adgang for kvinder i det eksisterende politikor, tog nogle politikvinder derfor initiativ til stiftelsen af PDK. Dette var begyndelsen til en succes. Siden da har vi gennem årene sunget mange sange i mange forskellige stilarter. Koret har været udenlands adskillige gange, hvor vi har udvekslet erfaringer og startet venskaber med andre kor.

Vi har eksempelvis besøgt Stockholm, Wiesbaden og Prag. Sidstnævnte flere gange, sidst i 2013, hver gang til den Internationale Politimusikfestival. I 2006 var vi i Dublin, hvor vi blandt andet sang til katolske messer. I 2011 deltog koret med en lille koncert ved den københavnske gadefestival Distortion, hvor et lille uddrag blev sendt i TV Lorry. I 2012 var det Paris, der kaldte. Udover et par rigtig vellykkede koncerter, nød vi byernes by et par dage.

Vi har også haft besøg af udenlandske politikor, bl.a. Stockholmpolisens Damekor og senest Nordirlands Politis Damekor i 2010.